Testaa tietosi – osaamistasotesti liikenneyrittäjäkokeeseen aikovalle

Aiotko hakea tavaraliikenneluvan ja ryhtyä tavaraliikenneyrittäjäksi? Tai tarvitsetko tavaraliikenteestä vastaavan henkilön pätevyyden? Selvitä osaamistasosi Trafin järjestämää tavaraliikenneyrittäjätutkintoa varten helposti tämän tasotestin avulla. 
 Testin hinta on 9,90 € (sis. alv 24 %).

Huomaa! Osaamistasotesti ei ole oppimisympäristö vaan nimensä mukaisesti testi.  Kysymykset Trafin tutkinnossa vaihtelevat, eivätkä välttämättä ole samoja kuin tässä testissä. Vastausten opettelu ulkoa näihin nimenomaisiin kysymyksiin ei välttämättä auta sinua läpäisemään tutkintoa.

Huom! Testaa tietosi -testi ei tällä hetkellä toimi Safari -selaimella tai Applen iPad/iPhone -laitteilla. Testin tekemiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Windows-tietokonetta siihen saakka, kunnes olemme saaneet vian korjattua.

 
Taustaa
Pakollinen 140 tunnin kestoinen tavaraliikenneyrittäjäkoulutus jäi pois 1.7.2018. Jos aiot hakea liikennelupaa tai liikenteestä vastaavan henkilön pätevyyttä, voit nyt osallistua ilman pakollista määrämuotoista koulutusta Trafin järjestämään tavaraliikenneyrittäjätutkintoon.
 
Trafin järjestämä tavaraliikenneyrittäjätutkinto
Pakollinen kirjallinen tutkinto koostuu kahdesta osasta:
Osa 1: kirjalliset monivalintakysymykset, kussakin neljä vastausvaihtoehtoa, joista yksi on oikein
Osa 2: kirjalliset tehtävät/tapaustutkimukset

Kokelaan on saatava koko kokeesta vähintään 60 prosenttia kokonaispistemäärästä ja jokaisesta yksittäisestä kokeesta vähintään 50 prosenttia kyseisen kokeen kokonaispistemäärästä. 

Tavaraliikenneyrittäjätutkintoja järjestetään ainoastaan Helsingissä ja Oulussa. Tutkinnon hinta on 200 euroa. Kannattaa varmistaa ennen tutkintoon osallistumista, että sinulla on riittävä osaaminen tutkintoon, eivätkä siihen käyttämäsi rahat mene hukkaan
 
Testaa tietosi – eLYK-osaamistasotesti
Testin rakenne noudattaa Trafin tutkinnon ensimmäisen osan rakennetta. Ota huomioon, että kysymykset Trafin tutkinnossa vaihtelevat, eivätkä välttämättä ole samoja kuin tässä testissä. Testin tarkoituksena ei ole harjoitella varsinaista tutkintoa varten vaan antaa sinulle käsitys sen aihepiireistä ja vaativuustasosta sekä omista valmiuksistasi suoriutua siitä ilman mitään opiskelua. Tasotestissä ei ole Trafin tutkinnon vaativampaa 2. osaa vastaavaa soveltavaa osaa, mutta ilman sitäkin testi antaa sinulle käsityksen valmiuksistasi. Jos et suoriudu helpommasta 1. osasta, et suoriudu koko tutkinnostakaan. 

Testi on suunniteltu tehtäväksi kerralla, kuten varsinainen tavaraliikenneyrittäjätutkintokin. Testin suorittaminen useampaan kertaan ei välttämättä paranna valmiuksia selviytyä tutkinnosta. Testi on kuitenkin käytettävissä 72 tunnin ajan, jos kaikkiin kysymyksiin ei ole ennen sitä vastattu.

 
Miksi sinun kannattaa testata tietosi?
Tasotesti on helppo ja edullinen keino kartoittaa oma lähtötasosi verrattuna osaamisvaatimuksiin. Tulosten avulla saat vahvistuksen omasta osaamisestasi ja ymmärrät uuden kuljetusyrittäjän ammatilliselle pätevyydelle asetetut vaatimukset sekä laajuuden. Saamiesi tulosten perusteella voit valita itsellesi parhaiten sopivan opiskelumenetelmän, jonka avulla saavutat vaadittavan ammatillisen osaamisen sekä perustaidot yritystoiminnan aloittamiseen. 

 

Kurssin hinta: 9,90 €
Osta