Testaa tietosi – osaamistasotesti liikenneyrittäjäkokeeseen aikovalle

Aiotko hakea tavaraliikenneluvan ja ryhtyä tavaraliikenneyrittäjäksi? Tai tarvitsetko tavaraliikenteestä vastaavan henkilön pätevyyden? Selvitä osaamistasosi tavaraliikenneyrittäjätutkintoa varten helposti tämän tasotestin avulla. 
 Testin hinta on 9,90 € (sis. alv 24 %) / suorituskerta.

Testaa tietosi – osaamistasotesti liikenneyrittäjätutkintoon aikovalle

Miten hyvin hallitset liikenneyrittäjätutkinnon aihepiirit? Testi mukailee tutkintokokeen rakennetta ja sisältöä.  Kysymykset ovat monivalintatyyppisiä, jotka havainnollistavat mm. yrityksen kaupalliseen, taloudelliseen ja operatiiviseen johtamiseen liittyvää osaamisvaatimusta. Testin hinta on 9,90. Jos et saavuta testistä hyvää tulosta, lisäopiskelu ennen tutkintoon menemistä on varmasti tarpeen.

Miksi sinun kannattaa testata tietosi?

Tasotesti on helppo ja edullinen keino kartoittaa oma lähtötasosi verrattuna osaamisvaatimuksiin. Tulosten avulla saat vahvistuksen omasta osaamisestasi ja ymmärrät uuden kuljetusyrittäjän ammatilliselle pätevyydelle asetetut vaatimukset sekä laajuuden. Saamiesi tulosten perusteella voit valita itsellesi parhaiten sopivan opiskelumenetelmän, jonka avulla saavutat vaadittavan ammatillisen osaamisen sekä perustaidot yritystoiminnan aloittamiseen.

Huomaa! Osaamistasotesti ei ole oppimisympäristö vaan nimensä mukaisesti testi.  Kysymykset Traficomin tutkinnossa vaihtelevat, eivätkä välttämättä ole samoja kuin tässä testissä. Vastausten opettelu ulkoa näihin nimenomaisiin kysymyksiin ei välttämättä auta sinua läpäisemään tutkintoa.

Huom! Testaa tietosi -testi ei tällä hetkellä toimi Safari -selaimella tai Applen iPad/iPhone -laitteilla. Testin tekemiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Windows-tietokonetta siihen saakka, kunnes olemme saaneet vian korjattua.

 
TAVARALIIKENNEYRITTÄJÄTUTKINTO
 
Tutkintoajan varaaminen
Asiakas varaa ajan tutkinnon osakokeisiin suoraan Ajovarmalta ja maksaa tutkintomaksun ennen tutkintoa Ajovarman maksuohjeiden mukaisesti. Tutkinto on suoritettavissa läpi vuoden arkipäivisin.

Tutkintorakenne
Liikenneyrittäjätutkinto jaetaan sähköisessä koeympäristössä kahdeksi osakokeeksi. Tutkinto on hyväksytty, kun molemmat saman tutkintokokonaisuuden osakokeet on suoritettu hyväksytysti.

Osakoe 1
  • 60 monivalintakysymystä
  • Hyväksymisraja 60 % (36/60 pistettä)
  • Enimmäissuoritusaika 120 minuuttia
  • Hinta: 120 euroa
Osakoe 2
  • 20 monivalintakysymystä
  • Hyväksymisraja 60 % (12/20 pistettä)
  • Enimmäissuoritusaika 120 minuuttia
  • Hinta: 120 euroa
Osakokeiden suoritusjärjestys on vapaa ja osakokeita ei tarvitse suorittaa saman vuorokauden aikana. Hyväksytyn osakokeen tulos säilyy voimassa 5 vuotta.

Tavara- ja henkilöliikenneyrittäjätutkinnot ovat edelleen erilliset tutkintokokonaisuudet joihin on erilliset osakokeet 1 ja 2.

Tutkinnossa sallitut apuvälineet ja tutkintokielet
Sähköisessä liikenneyrittäjätutkinnossa on sallittua käyttää yksinkertaista nelilaskinta (peruslaskin) ja painetussa muodossa olevaa sanakirjaa.

Sähköisessä liikenneyrittäjätutkinnossa ei ole sallittua käyttää mitään tukimateriaalia, muistiinpanovälineitä eikä tieto- ja viestintätekniikanvälineitä. Tutkintokysymykset on uudistettu ja suunniteltu siten, että kokelas ei tarvitse tukimateriaalia osakokeiden suorittamiseksi. 

Mahdolliset laskennalliset tehtävät on suunniteltu niin, että kokelas pärjää kysymyksessä annetuilla kaavoilla ja tiedoilla, ilman tukimateriaalia ja muistiinpanovälineitä.

Liikenneyrittäjätutkinto on mahdollista suorittaa suomen ja ruotsin kielellä. Tulkin käyttö on kielletty tutkinnossa. Tutkintoa ei ole mahdollista suorittaa suullisena kokeena. 

Tutkintotodistukset
Tutkintotodistuksia ei enää myönnetä automaattisesti kaikille tutkinnon hyväksytysti suorittaneille. Asiakas ei tarvitse fyysistä todistusta liikennelupahakemusta varten, koska tieto hänen tutkintosuorituksestaan löytyy liikennelupakäsittelijöiden käyttämästä järjestelmästä.

Asiakas voi halutessaan tilata itselleen tutkintotodistuksen suoraan Liikenne- ja viestintävirastolta. Tutkintotodistuksen hinta on 42 euroa.
 

 

Kurssin hinta: 9,90 €
Osta