eLYK - Oppimisympäristö

Opiskele joustavasti omaan tahtiisi tavaraliikenneyrittäjätutkintoon sisältyvät aiheet sähköisessä eLYK-oppimisympäristössä ilman matkustelua tai työpoissaoloja. Tehokas ja motivoiva oppimisympäristömme on jaettu viiteen osioon: perusteet, yritystoiminta, kuljetustoiminta, teknologia ja suoritealat. Voit hankkia nämä kaikki kokonaisuutena tai erikseen, oman osaamisesi ja kehittymistarpeidesi mukaan.

Taustaa eLYK-oppimisympäristölle

Pakollinen 140 tunnin liikenneyrittäjäkoulutus poistui 1.7.2018. Saadakseen tavaraliikenneluvan, on kuitenkin edelleen suoritettava Trafin järjestämä liikenneyrittäjätutkinto hyväksyttävästi. Vuonna 2017, 140 tunnin mittaisesta pakollisesta koulutuksesta huolimatta tutkinnossa reputti joka kolmas kokeeseen osallistuneista. On siis hyvin epätodennäköistä, että liikenneyrittäjätutkinnon voisi nyt läpäistä huomattavasti suppeammalla opiskelulla.

Liikenneyrittäjätutkintoja järjestetään jatkossa kahdella paikkakunnalla, Helsingissä ja Oulussa, tutkintomaksun ollessa 200 euroa. Ennen tutkintoon osallistumista, sinun kannattaa varmistua kokeen suorittamisesta hyväksytysti ennen kuin käytät kokonaisen työpäivän tutkintoon osallistumiseen ja maksat lisäksi tutkintomaksun ja mahdolliset matkakulut. Kustannuksia ansionmenetyksineen yhdestä tutkintopäivästä voi tulla runsaasti - varsin ikävää on, jos et saa tutkintoa hyväksytysti suoritettua ja nämä kustannukset ovat täysin turhia.

Ehdottomasti kustannustehokkain ja helpoin tapa testata omaa osaamistasoasi tutkinnon läpäisemiseksi, on suorittaa tasotesti. Testin hinta on 9,90 €. Jos et saavuta testistä hyvää tulosta, lisäopiskelu on varmasti tarpeen.


eLYK – lisää pääomaa liikenneyrittäjätutkintoon

Erinomaisia vaihtoehtoja oman osaamisesi kartuttamiseksi ovat joko itsenäinen opiskelu eLYK-oppimisympäristössä tai hakeutuminen eLYK-yhteistyökouluttajan koulutukseen. Itsenäinen opiskelu oppimisympäristössä sopii parhaiten henkilöille, joilla on jo hyvät tiedot ja taidot opiskeltavista asioista. Yhteistyökouluttajan järjestämissä koulutuksissa on eLYK-oppimisympäristön lisäksi käytettävissä yhteistyökouluttajan alan asiantuntijuus sekä lähiopetuspäivät kaikkein vaikeimmiksi koetuista aiheista.

Tämänhetkiset eLYK-yhteistyökouluttajat:
- CAP Valmennus, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa
- Suomen Kuljetusinstituutti Oy, Kuopio
- Uudenmaan Aikuiskoulutuskeskus Oy, Helsinki

Liikenneyrittäjätutkinto on kaksiosainen ja tutkinnon molemmat osat täytyy suorittaa hyväksytysti, jotta voi saada liikenteestä vastaavan henkilön pätevyyden. Tutkinnon toisessa osassa saa olla apuna JAMK:n Tavaraliikenneyrittäjäkirja. Tavaraliikenneyrittäjäkirja on Liikenne- ja viestintäministeriön tukema teos, joka kattaa tavaraliikenteen liikenteenharjoittaja-asetuksen kaikki aihealueet.

Alla olevasta linkistä löytyvät tutkintojen ajankohdat ja ilmoittautumiskaavake tutkintoon.

https://www.trafi.fi/tieliikenne/ammattiliikenne/kuljetusyrittajakoulutus

eLYK-oppimisympäristön käyttäjäkokemuksia
 
eLYK-oppimisympäristö osoittautui oikeaksi valinnaksi,  kun päätin hankkia tavaraliikenneyrittäjän pätevyyden. Opiskelu oli mielekästä ja tehokasta ja erityisesti koin hyötyneeni jokaiseen aihealueeseen liitetystä tehtäväosiosta, jolla pystyi välittömästi mittaamaan osaamisensa tason.
 
Materiaaliin liittyvissä kysymyksissä sain myös nopean ja ystävällisen palautteen. Tämän opiskelupaketin avulla suoritin Trafin tutkinnon vaivatta.  Suosittelen muillekin.
 
Jari Jääskeläinen 
Lohja

eLYK-oppimisympäristön osiot ja hinnat

A. PERUSTEET (ilmainen ostettaessa jonkin muun osion kanssa)
B. YRITYSTOIMINTA
C. KULJETUSTOIMINTA
D. TEKNOLOGIA
E. SUORITEALAT


Oppimisympäristön yhden osion hinta on 175 € (+ alv 24 %) = 217,00 € (sis. alv 24 %). Ostaessasi minkä tahansa muun osion (B.-E.), osio A. PERUSTEET tulee mukana ilmaiseksi. Kaikkien oppimisympäristön osioiden hinta pakettina on 700 € (+ alv 24%) = 868,00 € (sis. alv 24 %). Jokainen osio on opiskelijan käytettävissä 6 kk:n ajan sen hankintapäivästä eteenpäin.